Χώρος Στέγασης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

 

 

Όνομα επενδυτή: Δήμος ΒασιλικώνΣτο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Αντωνίου του Δήμου Βασιλικών, 38 χλμ περίπου από τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ επιδοτήθηκε η διαμόρφωση του παλαιού σχολείου του οικισμού Μονοπήγαδου, ενός πέτρινου κτιρίου του 1930, σε χώρο στέγασης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προβολής και έκθεσης αντικειμένων αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με αναφορά στο ποντιακό στοιχείο, όπως παραδοσιακές στολές, παραδοσιακά εργαλεία γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, υφαντά, παραδοσιακά μουσικά όργανα, οικιακά σκεύη, μικροαντικείμενα, κλπ. Επιπλέον, ο χώρος κατέστη προσβάσιμος σε ΑμΕΑ και ΑΜΚ.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2006 και περιλάμβαναν κτιριακές εργασίες (καθαιρέσεις, εργασίες σκυροδέματος και στέγης, επιχρίσματα, χρωματισμούς, κουφώματα, επιστρώσεις και επενδύσεις και ηλεκτρολογικά) και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2006.

Ο επισκέπτης, εκτός από τα εκθέματα του μουσείου, μπορεί να παρακολουθήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται κατά καιρούς στο χώρο αυτό καθώς και το ηρώο του Ακρίτα, που βρίσκεται στην αυλή, μνημείο τιμής στον ποντιακό πληθυσμό. Η επένδυση έχει ενταχθεί στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τις επιχειρήσεις αγροτικού τουρισμού στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχει και στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού Θεσσαλονίκης με το διακριτικό τίτλο «Λαογραφικό μουσείο Μονοπήγαδου».

 

2


Συνολικός προϋπολογισμός

155.778,07€

Συμμετοχή LEADER+

155.778,07€

Ιδιωτική συμμετοχή

0,00€


3
 
4

λαογραφικό μουσείο Μονοπήγαδου
τηλ.: 23960-22214, fax: 23960-23023
www.vasilika.gr
e-mail: vasilika.2003@yahoo.gr

 

 

 

 

 

  

μέγεθος Γραμματοσειρών

Διασυνδέσεις - Links

Χρώματα

Υπόβαθρο :

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΑΝΕΘ 2017

© 2017 - All Rights by ANETH S.A.