Βελτίωση - Επισκευή Κτιρίου Και Μετατροπή Του Σε Καταφύγιο

 

 

Όνομα επενδυτή: Δήμος ΛαχανάΣτο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαχανά του Δήμου Λαχανά, 52 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ επιδοτήθηκε η επισκευή και η βελτίωση υφιστάμενου κτιρίου για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και ειδικών ομάδων (π.χ. οικολογικών, πολιτιστικών και άλλων ομάδων). Σε υψόμετρο 900 μέτρων, μέσα σε δάσος, διαμορφώθηκε διώροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 358,00 τ.μ., πετρόκτιστο με κεραμίδια, όπου στο ισόγειο προβλέπεται να λειτουργεί χώρος με τραπεζαρία, τζάκι και κουζίνα ενώ στον όροφο διαμορφώθηκε χώρος 5 δωματίων για διανυκτέρευση επισκεπτών με κεντρική θέρμανση. Στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν επίσης ντους και WC.

1
 

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2004 και περιλάμβαναν κτιριακές εργασίες (καθαιρέσεις, επιχρίσματα, εργασίες σκεπής, κουφώματα, επιστρώσεις δαπέδων, χρωματισμοί και υδραυλικές εργασίες). Το έργο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2006.

Το καταφύγιο, που πρόκειται να λειτουργεί όλο το χρόνο, με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαχανά (Φορέας λειτουργίας) αποτελεί την ιδανική βάση για περιπάτους και εξερεύνηση της ομορφιάς της φύσης της περιοχής. Η επένδυση έχει ενταχθεί στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τις επιχειρήσεις αγροτικού τουρισμού στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχει και στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού Θεσσαλονίκης με το διακριτικό τίτλο «Καταφύγιο Δήμου Λαχανά».

 

2


Συνολικός προϋπολογισμός

60.667,32€

Συμμετοχή LEADER+

60.667,32€

Ιδιωτική συμμετοχή

0,00€


3

Kαταφύγιο Δήμου Λαχανά
Πληροφορίες στο τηλ.: 2394093206 fax : 2394093484
e-mail: dlahana@dlahana.gr

 

 

 

 

 

  

μέγεθος Γραμματοσειρών

Διασυνδέσεις - Links

Χρώματα

Υπόβαθρο :

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΑΝΕΘ 2017

© 2017 - All Rights by ANETH S.A.