Εκσυγχρονισμός Παραδοσιακού Κέντρου Εστίασης

 

 

Όνομα επενδυτή: Παναγιωτίδης ΙωάννηςΣτο Δημοτικό Διαμέρισμα Περιστερώνα του Δήμου Απολλωνίας, 55 χλμ περίπου από τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ επιδοτήθηκε η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φρέσκου πρόβειου γάλακτος ως πρώτη ύλη και δημιουργίας βιολογικού τυριού και φέτας. Σε αγροτεμάχιο εμβαδού 10,65 στρεμμάτων, όπου λειτουργεί αγροτική επιχείρηση βιολογικής εκτροφής ζώων (πρόβατα, αγριογούρουνα, βουβάλια), κατασκευάστηκε ισόγειο κτίριο, συνολικού εμβαδού 503,03 τ.μ., το οποίο αφορά ένα χώρο παραγωγής, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους (χώρος διοίκησης, αποδυτήρια). Στη μονάδα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των ΑμΕΑ και των ΑΜΚ.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2005 και περιλάμβαναν την κατασκευή του φέροντος οργανισμού, την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τη σύνδεση με δίκτυα και την εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης ποιότητας . Το έργο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2008.

Η μονάδα παράγει βιολογικό πρόβειο γιαούρτι και φέτα, από πρόβατα που εκτρέφονται αποκλειστικά με τροφές βιολογικής γεωργίας. Η επιχείρηση έχει ενταχθεί στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχει και στο Δίκτυο Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με το διακριτικό τίτλο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ».

 


Συνολικός προϋπολογισμός

400.000,00€

Συμμετοχή LEADER+

200.000,00€

Ιδιωτική συμμετοχή

200.000,00€


Βιολογικό αγρόκτημα «Παναγιωτίδη»
(οικισμός Πλατεία)
τηλ.: 23930-23375
www.agroktimapanagiotidi.gr

 

 

 

 

 

  

μέγεθος Γραμματοσειρών

Διασυνδέσεις - Links

Χρώματα

Υπόβαθρο :

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΑΝΕΘ 2017

© 2017 - All Rights by ANETH S.A.